МАНГО И БАНАН-ДОМАШЕН ЗДРАВОСЛОВЕН СЛАДОЛЕД

Здравейте отново,
бях ви обещала последният път, че ще споделя рецептата за един доста лесен и много вкусен домашен сладолед, който е и доста здравословен.Не съм добавяла никакви подсладители за приготвянето му, но ако вие пожелаете може да подсладите по ваш  вкус с подсладител по избор-мед, агаве, стевия..., ако не спазвате режим може да използвате и пудра захар.Важното при направата на домашен сладолед е частта със замразяването-това е и най-досадната част за направата му, но ако спазите стъпките, ще се радвате на кремообразен и плътен вкус, който приличана този, закупен от магазина, но с изключително здравословни и полезни съставки, без изкуствени оцветители и подсладители, само с три съставки.Любопитни ли сте?Ами тогава да започваме!





Необходимите съставки:


  • 3-4 много узрели банана, нарязани на парченца и замразени във фризера
  • около 150гр. замразено и добре узряло манго, нарязано на парченца
  • кефир на око(150-200мл.)


В мощен блендер слагате мангото и бананите и пюрирате до гладка консистенция, като сипвате от време на време от кефира, но внимавате да не направите сместа прекалено течна-не че няма и така да се получи, но ще прилича повече на сорбе.Готовата консистенция трябва да се получи със средна гъстота и да е много добре блендирана.Ако на вкус не ви е достатъчно сладка, тук е моментът да я подсладите.Изливате в разлат съд с капак, не трябва да се получава прекалено дебел слой и слагате във фризер да се замразява за около 3 часа, изваждате и връщате сместа отново в блендера, разбивате добре, след което отново връщате в купата и замазявате за около 2-3 часа, след което отново блендирате.Това упражнение трябва да се напави поне 3-4 пъти, за да може консистенцията на финала да бъде възможно най- кремообазна и да не остават кристалчета лед.За направата на сладолед най-добре да започнете от сутринта, за да имате време да разбиете няколко пъти в рамките на деня.На следващият ден ще имате превъзходен сладолед, здравословен и много, много вкусен!
Възможностите за сервиране ще оставя на вашите предпочитания-допълнен със шоколадово брауни, някакъв топинг или просто с малко настърган шоколад-изборът е ваш!   






Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите резултатът-може да ме отбележите и в стори в Инстаграм-@art_stationss

До нови срещи!!!

Коментари