Здравейте,
днес ще споделя с вас рецептата за най-любимите ми джинджифилови сладки-ароматни, с уникален карамелен вкус, благодарение на меласата и отсега искам да кажа, че изчезват почти веднага, след като бъдат поднесени, особено, ако наоколо има деца.
Необходими продукти:
315гр. брашно,2с.л. джинджифил на прах,1с.л. канела,1ч.л. карамфил, 1к.л. индийско орехче на прах, щепка сол, 1с.л. сода бикарбонат;
113гр.меко краве масло, 75гр. тъмна захар демерара, 1 яйце, 100гр. меласа
В дълбока купа разбивате маслото със захарта, след като разбиете добре маслото, добавяте яйцето и меласата.Смесвате всички сухи съставки и ги добавяте по малко в маслената смес, омесвате добре тестото разделяте го на няколко части, които увивате в стреч и слагате в хладилника за около 3 часа.
Разточвате кора с дебелина 5-6мм. и изрязвате сладки, които изпичате върху хартия за печене, на разстояние една от друга, в предварително загрята фурна на 180С за около 6-9 минутки.
Готовите сладки може за украсите по желание. Съхраняват се в кутии с плътно затваряне на стайна температура до 20 дена.Всъщност са много по-вкусни, когато престоят няколко дена.Ако ви допада рецептата, ще се радвам и вие да си ги приготвите и да споделите в коментарите.
До скоро!
Коментари
Публикуване на коментар